Vaiko prigimtis remiantis Žmogaus Dizaino sistema

Vaiko prigimtis pagal Žmogaus Dizainas sistemą
Uncategorized

Vaiko prigimtis remiantis Žmogaus Dizaino sistema

KĄ DAŽNAI DARO TĖVAI SU VAIKAIS GENERATORIAIS? Na nemeluokim sau ir pagalvokim kaip dažnai mes nurodinėjame vaikams ką jie turi daryti? Eik ir susitvarkyk savo žaislus. Dabar! Eik miegoti. Eik valgyti. Eik mokytis. Eik knygą skaityti….
Liepdami, mes nepaisome vaiko energijos.  Ir patys nesuvokdami, mes ištreniruojame savo vaikus ignoruoti savo prigimtį. Išmokome būti VERGAIS, o ne STATYTOJAIS. Nenuostabu, kad užaugę generatoriai dirba darbus, kurių nemyli, užsiima veiklomis, kurios neteikia pasitenkinimo. Kenčia ir nerealizuoja savo potencialo 

KAIP GERBTI IR PALAIKYTI VAIKO GENERATORIUS PRIGIMTĮ? “Neliepk ir nesakyk man ką aš turiu padaryti, BET KLAUSK ir PAPRAŠYK MANĘS”.
Klausiame: ar gali susitvarkyti žaislus? Ir šis klausimas ne apie tai ar vaikas nori susitvarkyti žaislus, o apie tai, ar vaikas tam turi energijos. Klausiate kol energija tam atsiranda.
Gerbiame vaiko kūno / autoriteto leidžiamus garsus acha, mmm, hmmm.
Neverčiame atsakyti žodžiais, aiškintis. Klausiame TAIP/NE klausimų ir stebime vaiko kūno leidžiamus garsus. Gerbiame jo kūno atsakymą. 

JEI TAVO VAIKAS MANIFESTORIUS – “pyktis vs. taika” vs. Manifestorius vaikas yra tas, kuris atėjo IMTI iš gyvenimo. „Aš noriu, man reikia, aš imu“Ir dažniausiai tėvai pyksta bei jaučia, kad jie turi tai kontroliuoti. Manifestoriai vaikai atėjo kurti savų taisyklių ir visos tėvų primestos taisyklės kelia jiems pyktį. Tėvai jaučia vaiko stiprią įtaką, stiprią aurą ir stengiasi perimti kontrolę į savo rankas. Ir tuomet pyksta vaikai, pyksta tėvai…

KAIP GERBTI IR PALAIKYTI VAIKO MANIFESTORIAUS PRIGIMTĮ:
Svarbu išmokyti vaiką atsiklausti, tada imti, tai labai padės jam gyvenime. Nors garantuoju, pradžioje teks atlaikyti vaiko pyktį.
Augdamas vaikas suvoks “Atsiklausk ir tada imk” esmę ir naudą jo gyvenimui. Taip jis išmoks laikytis savo strategijos užaugus – “Informuoti prieš veikiant”.
Leiskit savo vaikui inicijuoti, kurti savas taisykles, tiek kiek jo atsakomybė aprėpia.

MANO mylimos, 7 metų Ilzės manifestorės žodžiai: „Mama, kodėl tu mums aiškini kada keltis, kada valgyti, kada praustis? Mums gi atostogos“. „Mama, kada žmonės gali išeiti ir gyventi savarankiškai? Mama: kodėl klausi? Ilzė: Galvoju, kada gi aš galėsiu gyventi savarankiškai.“ „Mama, kodėl suaugusieji gali vaikams sakyti ką jiems daryti ir ko ne?“. 

JEI TAVO VAIKAS PROJEKTORIUS – “kartėlis vs. sėkmė” vs. Jei tavo vaikas projektorius, tad puikiai žinai kas yra kartėlis. Tėvai jaučia vaikų kartėlį ir mano, kad tai jie turi vaiką pastūmėti veikti, daryti, žaisti ir būti sėkmingais.

KAIP GERBTI IR PALAIKYTI VAIKO PROJEKTORIAUS PRIGIMTĮ:
Projektoriaus prigimtį pasieksite per pakvietimą, tad kvieskite savo vaiką į veiklą, žaidimą, kelionę. Tiesiog kvieskite..
Stimuliuokite, pažindinkite su pasauliu ir jo sistemomis.
Jei jūs generatorius, tuomet nesitikėkite, kad jūsų vaikas projektorius turės tiek energijos kaip ir jūs. Projektoriai ne tam, kad dirbti, o tam, kad kitus nukreipti. Neverskite vaiko kažką daryti, jei jis neturi tam energijos. 

JEI TAVO VAIKAS REFLEKTORIUS – “nusivylimas vs. nuostaba” vs..

Jei tavo vaikas reflektorius, tuomet jis itin unikalus sava mechanika. Reflektorių tėvus nuolatos lydi jausmas, lyg jau jau užčiuopiau vaiko prigimtį, tačiau vėl nebeaišku.  Lyg jau jau supratau koks jis, tačiau vėl painiava… Tėvai lyg laukia, kada jų vaikas bus toks kaip visi, “normalus”. O vaikai užauga žūt būt siekdami būti tokiais kaip visi. Jūsų vaiko prigimtis labai unikli ir mistiška. Jo prigimčiai didžiulę įtaką turi mėnulio ciklas. Tad jnenuostabu, kad jis jums atrodo vis kitoks, kiekvieną dieną vis kitoks.

KAIP GERBTI IR PALAIKYTI VAIKO REFLEKTORIAUS PRIGIMTĮ:
Visų pirma, nereikalaukite ir nesitikėkite iš jo pastovumo.
Inicijuokite, supažindinkite jį su planeta, kosmosu, dangumi, mėnuliu, pasauliu, tai kas už eilinio žmogaus gyvenimo.
Suvokite kaip jį įtakoja mėnulio ciklas ir palaikykite jo prigimtį.

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Compare